BARCELONA I Azurna obala

BARCELONA AND THE COTE AZUR Šestodnevno putovanje

DATUM: 31.10., 14.11.

CIJENA: 1179,55 KM

POLAZAK: ak Zagreb, Karlovac, Rijeka

 

PLAN I PROGRAM:

1. dan: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA – CANNES

Autobusi polaze iz Zagreba u 04:00 sata s Glavnog kolodvora (detalji će biti dostupni u završnoj obavijesti dva dana prije polaska), u 04:45 sati iz Karlovca (polazak s Petrola, potrebna prethodna najava) i u 06:30 ujutro iz Rijeke (Polazak iz Vrata Jadran – potrebna je prethodna najava). Slijedi ugodna vožnja uz povremene pauze. Dolazak u Cannes, grad regata, luksuznih jahti, gala večera, jet seta i najpoznatijeg filmskog festivala na svijetu. Po dolasku obilazak grada uključuje posjetu:
La Croisette: Najpoznatija avenija i šetalište poznatih ličnosti.
Festivalska palača: Poznata lokacija filmskog festivala.
Ulica Meynadier: puna prodavnica, kafića i restorana.
Notre Dame de l'Espérance: Impresivna kamena crkva iz 16. stoljeća.
Nakon razgledanja, imate slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Nastavljamo putovanje prema okolini Marseillea, gdje ćemo odsjesti u hotelu. Noćenje.

2. dan: CARCASSONNE – BARCELONA

Nakon doručka, nastavljamo putovanje prema Carcassonneu. Ovdje ćemo posjetiti najveći utvrđeni srednjovjekovni grad u Evropi, koji je nakon Ajfelove kule druga najposjećenija znamenitost u Francuskoj. Grad je pod zaštitom UNESCO-a, a karakterizira ga impozantna arhitektura, uključujući 53 kule i dvostruke zidove. Tokom obilaska prošetaćemo gradskim zidinama i imati slobodnog vremena za uživanje u atmosferi i domaćim specijalitetima.
Nakon Carcassonnea, nastavljamo putovanje prema Barceloni. Po dolasku u Barselonu, imaćemo zajednički obilazak grada sa turističkim vodičem. Obići ćemo glavne znamenitosti kao što su:

Kolumbov spomenik: odakle je Kolumbo krenuo u potragu za Indijom.
La Rambla: šareno šetalište s brojnim muzičarima, zabavljačima, trgovinama i restoranima.
Gotička četvrt: lavirint uskih ulica sa predivnom arhitekturom.
Placa Reial: Živahan trg u Barseloni.
Placa del Pi: slikoviti mali trg u gotičkoj četvrti.
Basilica de Santa Maria del Pi: impresivna crkva iz 15. stoljeća
Placa de Sant Jaume: Administrativni centar grada sa gradskom vijećnicom.
Katedrala: Uz priliku da vidite tradicionalni ples Sardana.
Nakon obilaska, imate slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti u Barceloni. Smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: BARCELONA

Doručak i nastavak razgledanja glavnih gradskih atrakcija Barselone. Tokom dana obići ćemo:
Placa de Catalunya: glavni trg Barselone.
Passeig de Gràcia: Luksuzna gradska avenija sa mnogo prodavnica poznatih brendova.
Casa Batlló: Jedno od Gaudijevih remek-djela koje je sada muzej.
Casa Milà: Još jedno Gaudijevo remek djelo i posljednja Gaudijeva rezidencija.
Sagrada Familia: Jedna od najpoznatijih svjetskih katedrala i Gaudijev životni projekat (izgled spolja).
Placa de Gaudi: Uređen park sa prekrasnim pogledom na Sagradu Familiju.
Imat ćete slobodno vrijeme za istraživanje grada ili opuštanje u restoranima, kafićima ili parkovima. Možete posjetiti i poznatu robnu kuću El Corte Inglés, gdje možete pronaći širok izbor proizvoda i gastronomskih delicija.

U večernjim satima možete se pridružiti fakultativnom izletu sa turističkim vodičem na Montjuïc, gdje ćete imati priliku vidjeti spektakularnu svjetlosnu predstavu „čarobnih fontana“. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: BARCELONA, MONTSERRAT

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet agencijskim autobusom do Monserata, poznatog samostana koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1200 metara. Montserrat je UNESCO-ova svjetska baština i impresivna znamenitost uklesana u stijenama. Imaćete priliku da posetite manastir i katedralu i posetite muzej sa vrednim umetničkim delima.
Nakon izleta, autobus će vas odvesti do centra Barcelone, gdje ćete imati priliku posjetiti stadion Camp Nou, dom Barcelone FC i jednu od najposjećenijih atrakcija grada.

U popodnevnim satima predlažemo šetnju sa turističkim vodičem od La Ramblea do Port Velle, stare luke Barselone, koja je sada modernizovana brojnim atrakcijama. Imat ćete slobodno vrijeme za istraživanje i uživanje u morskom okruženju.

U večernjim satima možete se pridružiti fakultativnom izletu sa turističkim vodičem na Montjuïc, gdje ćete imati priliku vidjeti spektakularnu svjetlosnu predstavu „čarobnih fontana“. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: BARCELONA

Doručak i odjava iz hotela. Danas imate slobodnog vremena da dalje istražite Barselonu. Možete posjetiti Picassov muzej, prošetati okrugom Gracia, uživati ​​u prirodi u parku Ciutadella ili posjetiti zabavni park Tibidabo.
U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet sa turističkim vodičem na Montjuïc kako biste ponovo mogli uživati ​​u svjetlosnom showu “magičnih fontana”. Nakon toga krećemo se vraćati u Hrvatsku, vozeći se kroz Italiju i Sloveniju. Redovni odmori i pauze tokom putovanja.

6. dan: NICA – RIJEKA, ZAGREB

Dolazak u Nicu u jutarnjim satima. Nakon toga slijedi obilazak starog centra grada i obližnjih znamenitosti, uključujući Cours Saléya, katedralu Sv. Reparatea, palaču Lascaris, Promenade des Anglais i još mnogo toga. Imate slobodnog vremena za šetnju, kupovinu i uživanje u provansalskim delicijama. Nakon razgledanja, krećemo prema Hrvatskoj, vozeći se kroz Italiju i Sloveniju uz redovne pauze. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima, a zatim u Zagreb u večernjim satima. Open in Google Translate • Feedback
Napomena: Obratite pažnju na završno obavještenje koje ćete dobiti dva dana prije putovanja za detalje o polasku i druge relevantne informacije.

Cijena izleta uključuje sljedeće usluge:

Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase.
3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3/4* u blizini Barselone.
1 noćenje sa doručkom u hotelu kategorije 2/3* u Francuskoj u regiji Provansa/Azurna obala.
Usluge licenciranog turističkog vodiča.
Obilasci prema programu.
Priprema i organizacija putovanja.

U cijenu putovanja nije uključeno sljedeće:

Ulaznice za znamenitosti koje treba posjetiti. Ulaznice za muzeje, galerije, manastire ili druge atrakcije obično nisu uključene u osnovnu cijenu putovanja i moraju se kupiti posebno na licu mjesta.
Fakultativni dodaci i izleti. To se odnosi na dodatne aktivnosti koje nisu uključene u osnovni program putovanja, kao što su fakultativni izleti ili večernje aktivnosti.
Troškovi javnog prevoza. Ukoliko koristite javni prevoz za lične potrebe van organizovanih transfera, ovi troškovi nisu uključeni u cenu putovanja.
Putno osiguranje. Preporučuje se da putnici sami osiguraju svoje putovanje kako bi bili zaštićeni od neplaniranih situacija kao što su bolest, nesreće ili otkazivanje putovanja.
Prije rezervacije putovanja, preporučljivo je provjeriti detalje šta je uključeno, a šta nije uključeno u cijenu kako biste tačno znali šta možete očekivati ​​tokom putovanja i šta trebate doplatiti. Također je važno razmotriti opciju putnog osiguranja kako biste se zaštitili od nepredviđenih događaja tokom putovanja.

Tour Booking

    NAŠE TURE

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat.