MILANO, TALIJANSKA JEZERA I ŠVICARSKA

MILAN, ITALIAN LAKES AND SWITZERLAND Trodnevno putovanje

DATUM: 03.11., 17.11.

CIJENA: od 688,07 KM

POLASCI: AK ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA

 

PLAN I PROGRAM:

1. dan: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA - MILAN

Autobus polazi iz Zagreba u 05:00 sati s Glavnog kolodvora (detalji će biti navedeni u završnoj obavijesti dva dana prije polaska), u 05:45 sati iz Karlovca (benzinska pumpa, potrebna prethodna najava), te u 07:00: 30h iz Rijeke, Vrata Jadran (obavezna prethodna najava). Ugodna vožnja uz povremene pauze. Po dolasku u Milano počinjemo obilazak najvažnijih gradskih atrakcija javnim prevozom i pješice. Posetićemo tvrđavu porodice Sforca, čuvenu La Scalu – jedno od najpoznatijih svetskih pozorišta, Milansku katedralu koja je arhitektonsko čudo, Korzo – najpoznatiju trgovačku ulicu u Milanu sa brojnim restoranima i prodavnicama, te impresivna Galleria Vittorio Emanuele II, najstariji trgovački centar na svijetu. Nakon razgledanja, slobodno vrijeme za odmor uz pravu italijansku kafu, kupovinu ili obilazak muzeja. Možete uživati ​​u večeri u jednom od brojnih restorana ili tipičnih milanskih tratorija. Nakon toga smještaj u hotel i noćenje.

2. dan: JEZERO DI COMO – ŠVAJCARSKA / LUGANO

Nakon doručka, uputit ćemo se prema prekrasnom glacijalnom jezeru Lago di Como, trećem po veličini u Italiji i jednom od najdubljih jezera u Evropi (410m). Prošetaćemo centrom grada Coma, poznatog po impresivnoj gotičkoj katedrali i predivnom šetalištu uz jezero. Tamo ćete imati slobodnog vremena za šetnju, kupovinu i uživanje u atmosferi. Predlažemo fakultativni izlet u blizini Švicarske do grada Lugana na obali Lago di Lugano. Lugano je poznat kao “švajcarski Monte Karlo” i nalazi se na obali jezera Lago di Lugano. Posjetit ćemo glavne gradske znamenitosti, uključujući katedralu Sv. Lovre, Piazza Ciocchara, Piazza della Reforma, Casino i šetalište uz jezero. Imaćete slobodnog vremena da uživate u atmosferi i kušate švajcarske delicije. Tokom toplih mjeseci, možete se odlučiti da se žičarom popnete na planinu iznad Lugana, gdje ćete uživati ​​u prekrasnom pogledu na Alpe i Lago di Lugano. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: LAGO MAGGIORE – STRESA – OTOCI BORROMEI – RIJEKA, ZAGREB

Nakon doručka, odjava iz hotela i pravac prema jezeru Maggiore, jednom od najljepših jezera u sjevernom dijelu Italije. Posjetit ćemo slikoviti gradić Streza smješten uz jezero, koji je od početka 20. vijeka omiljeno ljetovalište bogatih i slavnih. Stresa je poznata po svojim Belle Epoque vilama koje su preuređene u hotele. Dok šetate gradom, imaćete slobodnog vremena za uživanje i istraživanje. Predlažemo fakultativni izlet brodom do Boromejskih ostrva, nazvanih po aristokratskoj porodici Boromeo koja ih poseduje vekovima. Posjetit ćemo ostrvo Isola Bella sa prekrasnim vrtovima i baroknim dvorcem, te ostrvo Isola dei Pescatori, koje je poznato po ribarskom selu. Na otoku ćemo imati slobodnog vremena za šetnju i uživanje u atmosferi te po želji ručati u jednom od brojnih restorana sa tipičnom talijanskom kuhinjom. Nakon obilaska krećemo za Hrvatsku u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Rijeku u večernjim satima, au Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena izleta uključuje sljedeće usluge:

Prevoz udobnim turističkim autobusom visoke klase.
Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3/4 zvezdice u blizini Milana.
Usluge profesionalnog i licenciranog turističkog vodiča.
Obilazak svih značajnih atrakcija navedenih u programu putovanja.
Organizacija i koordinacija putovanja.

Cijena izleta ne uključuje:

Ulaznice za razgledanje i posjete znamenitostima koje su na putu putovanja.
Doplate i fakultativni izleti koji nisu uključeni u osnovni program putovanja (za više informacija obratite se organizatoru putovanja).
Troškovi javnog prevoza koji se mogu koristiti tokom putovanja.
Putno osiguranje (preporučeno, ali nije obavezno).

Tour Booking

    NAŠE TURE

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat.